Πάμμαχο: Διάλεξη με θέμα τη Βυζαντινή οπλομαχία του 14ου-15ου μ.Χ. αιώνα

Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών

1b - AKADEMY LEONTES - INTERNET

Το σεμινάριο τελέσθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος (Κλάδος Άθλησης Παμμάχου), με εισηγητή τον κ. Γεώργιο Ε. Γεωργά και με χορηγούς υλικοτεχνικού εξοπλισμού το Σύλλογο Ιστορικών Μελετών ‘Κορύβαντες’ ,τη Φιλοκαλία ‘Δια χειρός και σιδήρου’, Hellenic Armors και τον κ. Δημήτριο Σκουρτέλη ιστορικό ερευνητή και κατασκευαστή αγχέμαχων όπλων. Ευχαριστούμε τους φορείς για τη χορηγία τους που με αυτή συνέβαλαν στη πραγματοποίηση του σεμιναρίου.

Ο Γεώργιος Ε. Γεωργάς είναι πιστοποιημένος προπονητής ξιφασκίας της Ε.Ο.Ξ, εθνικός διαιτητής της Ε.Ο.Ξ στο ξίφος μονομαχίας, μέλος του Πάμμαχου και υπεύθυνος του ενόπλου Πάμμαχου ενώ είναι και μέλος και εκπαιδευτής του Meyer Freifechter Guild έχοντας το βαθμό του Fechter και είναι ο Unterhauptman της συντεχνίας στην Ελλάδα, εκπαιδευτής οπλομαχίας του στο Σύλλογου Ιστορικών Μελετών ‘Κορύβαντες’.

Το εργαστήριο Βυζαντινής οπλομαχίας ξεκίνησε με διάλεξη που επισημάνθηκε το πώς η οπλομαχία των Ρωμαίων της ανατολής πέρασε μέσω των Ρωμιών μισθοφόρων ‘stratioti’ στους στρατούς της Δυτικής και Βόρειας…

View original post 1,108 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.